SAŁATKA TORTELLINI NA CIEPŁO

Składniki:

 

500 g. tortellini

sól

2 cebule

5 łyżek oliwy

9 łyżek białego octu winnego

200 ml. bulionu warzywnego

pieprz

cukier

2 puszki meksykańskiej mieszanki warzywnej z kukurydzą (po 370 ml.)

 1 pęczek szczypiorku

Wykonanie:

 

Zagotować 2 1itry osolonej wody. Włożyć pierożki tortellini i ugotować (czas wg. przepisu na opakowaniu). Cebule obrać, posiekać, zeszklić na rozgrzanej oliwie. Wlać ocet i bulion, podgrzać. Sos doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Jarzyny z puszek odcedzić. Szczypiorek oczyścić, trochę odłożyć do dekoracji, resztę drobno pokroić. Tortellini odcedzić, przelać zimną wodą, osączyć. Wymieszać z mieszanką warzywną i szczypiorkiem, potem z przestudzonym sosem cebulowym . Sałatkę odstawić na kilka minut. Jeszcze raz doprawić, ozdobić szczypiorkiem.

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *