Składniki;
5-6 jajek
1/2 kukurydzy konserwowej
2 puszeczki tuńczyka
15 dag. sera żółtego
1 cebula
2-3 ogórki konserwowe
6 pieczarek marynowanych
majonez
jogurt gęsty
szczypiorek
pieprz
1/2 groszku konserwowego
Wykonanie;
Majonez zmieszać z jogurtem ,kukurydzę i groszek odsączyć jajka ugotować na twardo zalać zimną woda obrać.Ogórki , pieczarki pokroić w kosteczkę i odsączyć na sitku z nadmiaru soku.Tuńczyka odsączyć z nadmiaru sosu, cebulę obrać i pokroić w kosteczkę.Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.szczypiorek pokroić drobniutko.Układać partiami w głębokiej miseczce lub salaterce.
Przekładanie:
Na dno rozsmarować 1-2 łyżki majonez z jogurtem 1 cześć tuńczyka jedną cześć ogórków,1 cześć sera z tartego, groszek ,4-5 łyżek rozsmarować majonezu z jogurtem, kukurydzę popieprzyć troszeczkę dać tuńczyka, pieczarki,ser żółty majonez z jogurtem,nakładać do wyczerpania tych składników na wierzch rozsmarować jogurt z majonezem popieprzyć i zetrzeć białka na dużej tarce rozłożyć i na górę zetrzeć żółtka na drobnej tarce rozłożyć na białkach,udekorować według swojego pomysłu lub posypać szczypiorem.