SAŁATKA WARSTWOWA Z TUŃCZYKIEM

Składniki;

5-6 jajek

1/2  kukurydzy konserwowej

2  puszeczki tuńczyka

15 dag. sera żółtego

1 cebula

2-3 ogórki konserwowe

6 pieczarek marynowanych

majonez

jogurt gęsty

szczypiorek

pieprz

1/2 groszku konserwowego

Wykonanie;

 

Majonez zmieszać z jogurtem ,kukurydzę i groszek odsączyć jajka ugotować na twardo zalać zimną woda obrać.Ogórki , pieczarki  pokroić w kosteczkę i odsączyć na sitku z nadmiaru soku.Tuńczyka  odsączyć z nadmiaru sosu, cebulę obrać i pokroić w kosteczkę.Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.szczypiorek pokroić drobniutko.Układać partiami w głębokiej miseczce lub salaterce.

Przekładanie:

Na dno rozsmarować 1-2 łyżki majonez z jogurtem 1 cześć tuńczyka jedną cześć ogórków,1 cześć sera z tartego, groszek ,4-5 łyżek rozsmarować majonezu  z jogurtem, kukurydzę popieprzyć troszeczkę  dać tuńczyka, pieczarki,ser żółty majonez z jogurtem,nakładać do wyczerpania tych składników na wierzch rozsmarować jogurt z majonezem popieprzyć i zetrzeć białka na dużej tarce rozłożyć i na górę zetrzeć żółtka na drobnej tarce rozłożyć na białkach,udekorować według swojego pomysłu lub posypać szczypiorem.

 

 

 

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Możliwość komentowania została wyłączona.