SAŁATKA WARZYWNA

Składniki:

 

2  kg kapusty białej poszatkować

1 i 1/2 kg ogórków zetrzeć na tarce o grubych oczkach

4 marchewki duże zetrzeć na grubej tarce

4 cebule pokroić w cienkie półkrążki

2 papryki czerwone pokroić w paseczki

1/2 pęczka pietruszki pokroić

 

 Zalewa:

 

1 szklanki oleju

3/4 szklanki octu

1 szklanki cukru

2 łyżki soli

 

Wykonanie

 

Wszystkie składniki łączymy ,dodajemy sól, cukier ,ocet i olej  .Odstawiamy na 2 godziny do przegryzienia. Wkładamy do słoików i pasteryzujemy 20 min od momentu zagotowania.

 

(Odwiedzone 5 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *