SAŁATKA WIELOOWOCOWA

Składniki:

2-3 grejpfruty

50 dag. słodkich owoców (bananów, truskawek),

1  łyżka miodu

1 łyżka soku z cytryny

1 łyżka soku z granatów,

1 łyżka likieru miętowego

1-2 łyżki ryżu

cukier

 

Wykonanie:

 

Ryż zalać niewielką ilością wody i ugotować na sypko. Pod koniec gotowania posłodzić. Owoce umyć. Grejpfruty podzielić na cząstki i usunąć z nich gorzką błonkę, drobno pokroić miąższ. Dodać pokrojone banany i truskawki, doprawić sokiem z granatów i cytryny, miodem oraz likierem miętowym, posypać ryżem.

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *