SAŁATKA WIELOOWOCOWA

Składniki:

 

2-3 grejpfruty

1/2 kg. słodkich owoców (banan ów, truskawek),

1  łyżka miodu

1 łyżka soku z cytryny

1 łyżka soku z granatów

1 łyżka likieru miętowego

1-2 łyżki ryżu

cukier

 

Wykonanie:

 

 Ryż zalać niewielką ilością wody i ugotować na sypko.  Pod koniec gotowania posłodzić. Owoce umyć. Grejpfruty  podzielić na cząstki i usunąć z nich gorzką błonkę, drobno  pokroić miąższ. Dodać pokrojone banany i truskawki, doprawić  sokiem z granatów i cytryny, miodem oraz likierem  miętowym, posypać ryżem.

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *