SAŁATKA Z KAPUSTY Z PAPRYKĄ

Składniki:

200 g .białej kapusty

1 czerwona papryka

1 zielona papryka

50 g. przerośniętego boczku

3 łyżki oleju z kiełków

1 opakowanie mieszanki przyprawowej do sosów i sałatek

 

Wykonanie:

 

Kapustę oczyścić z zewnętrznych liści, następnie opłukać, pokroić w ćwiartki i usunąć głąb. Warzywo poszatkować.  Papryki opłukać, przekroić na pół po usunięciu pestek pokroić w paski. Boczek pokroić w małą kostkę i usmażyć na suchej patelni (bez dodatku tłuszczu), Mieszankę przyprawową do sosów wsypać do miski. Dodać 3 łyżki zimnej wody i mieszać za pomocą trzepaczki, porcjami dodając olej. Do miski włożyć kapustę i paprykę, warzywa wymieszać z sosem sałatkowym, najlepiej dwoma widelcami. Sałatkę na krótko odstawić, przed podaniem przełożyć na półmisek.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *