SAŁATKA Z KREWETKAMI

Składniki:

25 dag.grubszego makaronu NP. penne lub świderki

1 opakowanie marynowanych krewetek lub szyjek rakowych

3 ogórki małosolne

szcztpiorek

2 ząbki czosnku

2 łyżki śmietany

2łyżki majonezu

sól

pieprz czerwony

Wykonanie:

Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku.Odcedzić przelać zimną woda,dokładnie odsączyć i wystudzić. Krewetki lub szyjki rakowe odsączyć z zalewy . ogórki pokroić w plasterki.Szczypiorek drobno posiekać. Ząbki czosnku przepuścić przez praskę.Wymieszać ze śmietana i majonezem.Składniki sałatki wymieszać przyprawić do smaku sola i pieprzem. Polać sosem i podawać.

 

 

 

 

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *