SAŁATKA Z PIECZAREK

Składniki:

kg cebuli
3 kg papryki.
3 kg pieczarek

Zalewa:

2 szklanki octu

12 szklanek wody
40 dag cukru
Liść laurowy

 ziele angielskie

 pieprz ziarnisty

Wykonanie:

Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, zasolić na 2-3 godziny. Pieczarki pokroić i zagotować w słono- kwaśnej wodzie, odcedzić. Ugotować zalewę, dodać cebulę, paprykę, pieczarki, gotować 10 minut, wkładać do słoików. Do odcedzonych słoików 1litrowych papryki, cebuli i pieczarek dodajemy:

1 puszkę kukurydzy

3 ogórki konserwowe

5 jaj ugotowanych

majonez i doprawiamy pieprzem, solą.

Z powyższych składników uzyskamy ok. 13 słoików o pojemności 1litra sałatki. Jajka, majonez, ogórki, i jajka dodajemy przed podaniem na stół sałatki.

(Odwiedzone 4 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *