Składniki;
5 jajek
20 dag. sera żółtego
1 puszka groszku konserwowego
1 puszka kukurydzy konserwowej
1 duża cebula
2 puszki tuńczyka
1/2 szklanki majonezu
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
1/2 pęczka natki pietruszki
sól
pieprz
papryka w proszku
Wykonanie;
Jajka ugotować na twardo z odrobiną soli. Następnie wystudzić. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Tuńczyka, kukurydzę i groszek odsączyć. Cebulę i natkę drobno posiekać. Jajka obrać ze skorupek, oddzielić białka od żółtek.
Przygotować dużą, szklaną miskę. Białka zetrzeć na tarce i ułożyć na dnie. Następnie wsypać straty ser, połowę tuńczyka, posypać solą i pieprzem oraz połową natki pietruszki. Z majonezu i jogurtu oraz odrobiny soli przygotować sos, którego połową polać przygotowane warstwy. Następnie ułożyć groszek i kukurydzę, cebulę,drugą połowę tuńczyka, resztę natki i polać pozostałym sosem. Na wierzchu ułożyć starte na tarce żółtka.Dekorować gałązkami pietruszki i posypać papryką w proszku .