SCHAB DUSZONY

Składniki:

1/2  kg. schabu

liść laurowy

kilka ziarenek ziela angielskiego

3 ziarna jałowca

1 łyżka śmietany

1 łyżka mąki

sól

pieprz

mleko do namoczenia schabu

około  1 litr wody

Wykonanie:

Pokrojony w plastry schab namoczyć w mleku i zostawić go tak na całą noc w lodówce. Odsączyć. Wszystkie kawałki oprószyć mąką z dwóch stron i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie wrzucić je do gotującej się wody.Dodać przyprawy liść laurowy, ziele angielskie, jałowiec i dusić na małym ogniu do miękkości. Na koniec przyprawić solą i pieprzem oraz podprawić sos odrobiną mąki i śmietany.

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Możliwość komentowania została wyłączona.