SCHAB DUSZONY Z KAPUSTĄ

Składniki:

6 plastrów schabu

mąka

20-30 dag. kapusty kiszonej

1marchewka

1mały kubek jogurtu naturalnego

słodka papryki

kilka gałązek koperku

masło

sól

pieprz

olej

Wykonanie:

Plastry schabu lekko rozbij, przypraw. Obtocz w mące, podsmaż na oleju. Kapustę odciśnij. Marchewkę obierz, zetrzyj na tarce, wymieszaj z kapustą. Koperek posiekaj. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Na dnie ułóż połowę kapusty, na niej kotlety. Przykryj kapustą, posyp koperkiem, wyłóż resztę kapusty. Polej jogurtem, posyp słodką papryką. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 C. Zapiekaj około 45 minut

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *