SCHAB NADZIEWANY JAJKIEM I GROSZKIEM

Składniki:

2 i 1/2 kg. schabu bez kości

3 jajka ugotować na twardo

1 cebula

1/2 puszki groszku

1białko

3 ząbki czosnku

gałka muszkatołowa

8 łyżek oleju

1łyżeczka tymianku

1/2 łyżeczki kminku

2 łyżki soli czosnkowej

kolorowy pieprz

Wykonanie:

Schab umyj, osusz. Natrzyj dwoma ząbkami posiekanego czosnku, solą czosnkową i kolorowym pieprzem. Przykryj, odstaw na noc w chłodne miejsce. Białko ubij, wymieszaj z groszkiem, posiekanym pozostałym czosnkiem i gałką muszkatołową. W środku schabu nożem zrób otwór. Napełnij go masą groszkową i wciśnij jajka na twardo. Otwór zszyj. Schab posyp tymiankiem i kminkiem. Dno brytfanny polej olejem, ułóż mięso, skrop olejem. Mięso Obłóż plastrami cebuli. Przykryj, piecz godzinę w 180 C. Pokrywkę zdejmij, piecz jeszcze godzinę.

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *