SCHAB NADZIEWANY KIEŁBASĄ

Składniki;

1i 1/2  kg. schabu środkowego bez kości
1 długie pętko mocno wędzonej kiełbasy np podwawelska
2 cebule pokrojone w plasterki
2 ząbki czosnku
łyżeczka kminku
sól
pieprz
6 łyżek oleju

Wykonanie;
Cebulę obrać opłukać, pokroić w  cienkie plasterki. Schab umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym. Długim, wąskim nożem zrobić w nim kieszeń. Wsunąć w nią wędzoną kiełbasę. Czosnek obrać posiekać Mięso natrzeć czosnkiem, kminkiem, solą oraz szczyptą pieprzu. Ułożyć na blasze, obłożyć pokrojoną cebulą, polać olejem.Piekarnik nagrzać do temperatury 190C. Wstaw do niego mięso w brytfance. Piecz 1godzinę i 45 minut, często polewając niewielką ilością wody.

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Możliwość komentowania została wyłączona.