SCHAB PIECZONY W ZALEWIE OGÓRKOWEJ

Składniki:

1 i 1/2 kg. schabu

70 dag. pieczarek

3 cebule

5 dag. masła

sól czosnkowa

pieprz

majeranek

słodka papryka

3 łyżki koncentratu pomidorowego

4 łyżki keczupu

12 szklanki zalewy octowej z ogórków

olej

kilka łyżek mąki ziemniaczanej

1 żółtko

mleko

Wykonanie:

Schab pokrój w plastry, przypraw, schłodź w lodowce. Pieczarki i cebule pokrój na plasterki, podduś na maśle. Mąkę wymieszaj z żółtkiem i mlekiem. W cieście maczaj schab. Usmaż na oleju. Ułóż w formie, przykryj pieczarkami. Zalewę, keczup i koncentrat połącz, polej mięso. Przykryj. Piecz około 90 minut w 180-200 C.

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *