Składniki:
1 i 1/2 kg. schabu
70 dag. pieczarek
3 cebule
5 dag. masła
sól czosnkowa
pieprz
majeranek
słodka papryka
3 łyżki koncentratu pomidorowego
4 łyżki keczupu
12 szklanki zalewy octowej z ogórków
olej
kilka łyżek mąki ziemniaczanej
1 żółtko
mleko
Wykonanie:
Schab pokrój w plastry, przypraw, schłodź w lodowce. Pieczarki i cebule pokrój na plasterki, podduś na maśle. Mąkę wymieszaj z żółtkiem i mlekiem. W cieście maczaj schab. Usmaż na oleju. Ułóż w formie, przykryj pieczarkami. Zalewę, keczup i koncentrat połącz, polej mięso. Przykryj. Piecz około 90 minut w 180-200 C.
(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)