SCHAB ŚWIĄTECZNY

Składniki:

1i 1/2 kg. schabu

2 łyżki margaryny

1 cebula

2 łyżki cukru

3 plastry ananasa z puszki wraz z sokiem 1/2 szklanki

1 łyżeczka mąki ziemniaczane

sól

pieprz

1/3 szklanki octu winnego

3 łyżki przecieru pomidorowego.

Wykonanie:

Mięso natrzeć przyprawami i obsmażyć na tłuszczu razem z cebulą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 C. i piec 1i1/2 godziny. Przecier pomidorowy , zioła, ananas pokrojony w kosteczkę, sok ,cukier, ocet winny i mąkę ziemniaczaną zagotować. Upieczony schab pokroić w plastry i polać sosem obkładając ananasami.

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *