Składniki:
60 dag. schabu
3 łyżeczki majeranku
1łyżeczka tymianku
1ząbek czosnku
2 łyżeczki kolendry
4 łyżki oleju
sól
pieprz
woreczek kaszy gryczanej z warzywami
Wykonanie:
Olej wymieszaj z posiekanym czosnkiem, majerankiem, tymiankiem, kolendrą, szczyptą soli i pieprzu. Natrzyj schab, nakłuj w kilku miejscach. Wstaw na noc do lodówki .Schab włóż do formy żaroodpornej, przykryj folią aluminiową. Piecz 15 minut w temp. 200 C. a następnie 45 minut w temperaturze 180 C. Kaszę zalej 300 ml. zimnej wody, dodaj łyżeczkę soli. Gotuj około 15 minut. Schab podawaj z kaszą, posypany posiekanym szczypiorkiem.
(Odwiedzone 5 raz, 1 wizyt dziś)