SCHAB Z SUSZONYMI GRUSZKAMI

Składniki:

 

 1,5  kg. schabu środkowego bez kości

40 dag. suszonych gruszek

 sok z cytryny

 oliwa

10 dag. posiekanych orzechów włoskich i pistacjowych

 ząbek czosnku

sól

pieprz

Wykonanie:

 

Suszone gruszki skrapiam obficie sokiem z cytryny. Odstawiam na 20 minut.  W schabie wycinam kieszeń. Mięso lekko rozbijam, nacieram czosnkiem roztartym z solą oraz pieprzem. Wstawiam na godzinę do lodówki. Faszeruję schab owocami. Spinam wykałaczkami lub związuję bawełnianą nicią. Obsmażam na rozgrzanej oliwie ze wszystkich stron na złoty kolor. Przekładam mięso do brytfanki, smaruję oliwą i piekę godzinę w temperaturze 190 C. Następnie posypuję orzechami i piekę jeszcze pół godziny.

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *