SCHABOWE KĄSKI

Składniki:

 

40 dag. upieczonego schabu środkowego bez kości

1 pomarańcza

 pomidorki koktajlowe

 liście sałaty

wykałaczki

 

Wykonanie:

 

Schab kroję na średniej grubości plastry, a te na kwadraty (na jeden kęs). Pomarańczędokładnie myję, osuszam i kroję w cienkie plastry. Każdy plaster w trójkąty. Pomidorkimyję, osuszam i kroję na połówki. Na każdy kawałeczek schabu kładę trójkącik z  pomarańczy,na to połówkę pomidorka (można też zamiast pomidorka położyć połówkę dużego winogrona bez pestek lub kawałek papryki). W każdą porcję wbijam wykałaczkę. Przygotowane przekąski układam na półmisku udekorowanymi listkami sałaty.

(Odwiedzone 4 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *