Składniki:
20 dag. ciastek migdałowych
7 łyżek masła
3 łyżeczki żelatyny
1szklanka śmietany kremówki.
50 dag. serka mascarpone
30 dag. twarogu
5 łyżek cukru
3 łyżki likieru migdałowego
Wykonanie:
Pokrusz 20 dag ciastek migdałowych. Stop 7 łyżek masła, przestudź, wymieszaj z okruszkami. Dużą tortownicę cienko posmaruj olejem. Spód wylep przygotowaną masą. Wstaw do lodówki .3 łyżeczki żelatyny wymieszaj z kilkoma łyżkami zimnej wody. Odstaw, by spęczniała. Ubij na sztywno 1 szklankę śmietany kremówki. Połącz 50 dag .serka mascarpone z 30 dag. twarogu. Masę serową utrzyj z 5 łyżkami cukru. Wymieszaj ze śmietaną. Żelatynę rozpuść, podgrzewając. Następnie wymieszaj z 3 łyżkami likieru migdałowego, a następnie masą serową. Połowę masy rozsmaruj na spodzie z ciastek. Rozłóż na tym około 20 dag. oczyszczonych czerwonych porzeczek. Przykryj resztą masy serowej. Wierzch wyrównaj. Ciasto wstaw do lodówki na 4 godziny. Udekoruj porzeczkami.