SERNICZEK MIGDAŁOWY

Składniki:

20 dag. ciastek migdałowych

7 łyżek masła

3 łyżeczki żelatyny

1szklanka śmietany kremówki.

50 dag. serka mascarpone

30 dag. twarogu

5 łyżek cukru

3 łyżki likieru migdałowego

Wykonanie:

Pokrusz 20 dag ciastek migdałowych. Stop 7 łyżek masła, przestudź, wymieszaj z okruszkami. Dużą tortownicę cienko posmaruj olejem. Spód wylep przygotowaną masą. Wstaw do lodówki .3 łyżeczki żelatyny wymieszaj z kilkoma łyżkami zimnej wody. Odstaw, by spęczniała. Ubij na sztywno 1 szklankę śmietany kremówki. Połącz 50 dag .serka mascarpone z 30 dag. twarogu. Masę serową utrzyj z 5 łyżkami cukru. Wymieszaj ze śmietaną. Żelatynę rozpuść,  podgrzewając. Następnie wymieszaj z 3 łyżkami likieru migdałowego, a następnie masą serową. Połowę masy rozsmaruj na spodzie z ciastek. Rozłóż na tym około 20 dag. oczyszczonych czerwonych porzeczek. Przykryj resztą masy serowej. Wierzch wyrównaj. Ciasto wstaw do lodówki na 4 godziny. Udekoruj porzeczkami.

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *