SERNICZKI KOKOSOWE

Składniki:

1/2kg sera białego
2 jajka
1 cukier waniliowy
2 łyżki cukru
10-12 łyżek mąki pszennej
szczypta proszku do pieczenia.
60 gram wiórek kokosowych
Cukier puder do oprószenia


Wykonanie:

Ser wymieszać z kokosem. Jaja rozmącić porządnie mątewką z cukrem i wanilią.
Mieszając dodawać stopniowo ser z kokosem. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto ma być gęste ale lepkie. Rozgrzać tłuszcz na patelni.
Maczając ręce w wodzie brać porcje ciasta i formować placuszki. Smażyć na rozgrzanym oleju na średnim  ogniu. Posypać cukrem pudrem  po usmażeniu i osączeniu. W trakcie smażenia placuszki troszkę rosną, więc nie nakładać ich zbyt ścisło na patelni.

(Odwiedzone 4 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *