Składniki;
Ciasto;
125g. masła
2 jajka
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa serowa;
1 kg. twarogu sernikowego PRESIDENT
250g. masła
6 żółtek
1 i 1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki śmietany Milsa 18%
2 budynie śmietankowe bez cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
6 białek pozostałych od żółtek
Wykonanie;
Ciasto;
Masło zmiksuj na gładka masę. Dodaj jajka ,cukier a na koniec przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Blachę posmaruj masłem lub wyłóż papierem do pieczenia i równomiernie pokryj ciastem.
Masa serowa;
Masło, żółtka i cukier utrzyj mikserem na gładka masę. Dodaj porcjami twaróg sernikowy i śmietanę. Mieszaj , dodaj proszek budyniowy i proszek do pieczenia. Ubij pianę z 6 białek na sztywno i delikatnie wymieszaj z masą serową. Masa serowa powinna być delikatna i puszysta. Tak przygotowana masę serową wylej na surowe ciasto i piecz w nagrzanym piekarniku 180C.około 70 minut.