Składniki:
Ciasto:
3 szklanki mąka
1 szklanka cukier
2 łyżeczki proszek do pieczenia
1 margaryna
5 żółtek
Wykonanie:
Wszystkie składniki posiekać nożem ,szybko zagnieść ciasto podzielić na 2 części. Jedną część włożyć do zamrażarki, a drugą do lodówki.
Masa :
Składniki:
5 białek
3 duże śmietany kwaśne 400 ml
3 łyżki budyniu
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
Wykonanie:
Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać śmietanę i budyń, delikatnie wymieszać. Blachę wysmarować tłuszczem, posypać bułką tartą lub mąką. Na blachę wyłożyć rozwałkowane ciasto, na ciasto wyłożyć masę serową ,następnie zetrzeć drugą połowę ciasta na grubej tarce jarzynowej. Piec 45 minut w temperaturze 180 C.