Składniki:
10 dag. margaryny
6 żółtek
1 kg. sera białego półtłustego 3- krotnie mielonego
1i1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki śmietany kwaśnej18 %
2 budynie śmietankowe bez cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3-4 brzoskwinie z syropu
Wykonanie:
Margarynę żółtka i cukier utrzeć mikserem na gładką masę .Dodać porcjami ser i śmietanę, ucierając dodać proszek do pieczenia i budynie. Na koniec dodać ubitą pianę z białek
wymieszać i dodać brzoskwinie pokrojone w kostkę. Masę serową przelać do blaszki o wymiarach 37×25 .Wstawić do piekarnika nagrzanego180 C. Piec70 minut do zrumienienia. Po wyjęciu z pieca sernik zostawić do wystygnięcia. posypać cukrem pudrem.
(Odwiedzone 5 raz, 1 wizyt dziś)