SERNIK Z CZEKOLADĄ

Składniki:

  kg. białego sera zmielonego

1 kostka masła 250  g.

1 cukier waniliowy

1 szklanka cukru

8 żółtek

1 budyń śmietankowy

8 białek

2 łyżeczki proszku do pieczenia

2 łyżki masła

gorzka czekolada

Wykonanie:

Biały ser, cukier, cukier waniliowy, żółtka i budyń dać do miski utrzeć blenderem lub mikserem. białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy sernikowej razem z proszkiem do pieczenia do masy sernikowej, delikatnie wymieszać. formę wyłożyć papierem do pieczenia  przełożyć przygotowaną masę .Piec około 40 minut w 180 C . Czekoladę połamać na kawałki dać do rondelka razem z masłem. Rozpuścić. Polewą posmarować wystudzony sernik, schłodzić.

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *