Składniki:
kg. białego sera zmielonego
1 kostka masła 250 g.
1 cukier waniliowy
1 szklanka cukru
8 żółtek
1 budyń śmietankowy
8 białek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki masła
gorzka czekolada
Wykonanie:
Biały ser, cukier, cukier waniliowy, żółtka i budyń dać do miski utrzeć blenderem lub mikserem. białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy sernikowej razem z proszkiem do pieczenia do masy sernikowej, delikatnie wymieszać. formę wyłożyć papierem do pieczenia przełożyć przygotowaną masę .Piec około 40 minut w 180 C . Czekoladę połamać na kawałki dać do rondelka razem z masłem. Rozpuścić. Polewą posmarować wystudzony sernik, schłodzić.
(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)