ŚLEDZIE W SOSIE TATARSKIM

Składniki;

5 jajek
7 ogórków konserwowych
1duży słoik grzybków marynowanych lub pieczarek
2 łyżeczki musztardy
2 łyżki śmietany 18 %
6 łyżek majonezu
sól
cukier
pieprz

papryka czerwona

1kukurydza  konserwowa z puszki

Wykonanie;
Jajka ugotować, ostudzić ,pokroić w drobną kostkę. Ogórki i grzybki,odsączyć z zalewy pokroić w drobną kostkę wymieszać z majonezem,przyprawić przyprawami ,dodać szczypiorek zielony,wyłożyć na półmisek ,Płaty śledziowe wymoczyć , poukładać w kształcie kola,spiąć wykałaczką .Do środka włożyć polówkę jajka ugotowanego na twardo udekorować majonezem .

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Możliwość komentowania została wyłączona.