Składniki:
1/2 kg. marynowanych śledzi
15 dag. kukurydzy z puszki
15 dag. zielonego groszku z puszki
3 ogórki konserwowe
10 dag. marynowanych pieczarek
1pęczek szczypiorku
cebula marynowana
sok z cytryny
3 łyżki oleju
1/2 łyżeczki musztardy
sól
pieprz
Wykonanie:
Dokładnie wymieszać sok z cytryny ze szczyptą soli ,pieprzu ,oraz musztardą i zrobić sos winegret, mieszając dolewać pomału olej. Szczypiorek opłukać i posiekać. Odsączyć groszek i kukurydze. Pieczarki, ogórki i cebulę pokroić w plastry. Śledzie pokroić na małe kawałki. Ułożyć na półmisku. Udekorować przygotowanymi warzywami. Posypać szczypiorkiem i zalać sosem. Wstawić na pół godziny do lodówki.
(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)