Składniki:
1 główka sałaty masłowej
4 płaty solonych filetów ze śledzi
3 kromki pieczywa na grzanki
ogórek
koperek
sos:
1/5 szklanki wody
1/5 szklanki oliwy
sól
pieprz
cukier ulubione zioła
sok z cytryny lub ocet winny
Wykonanie:
Liście sałaty porwij na kawałki .Ogórek obierz pokrój w kostkę. Wrzuć warzywa do salaterki,
pokrój płaty śledzia w kostkę, dodaj do warzyw, wymieszaj. Posyp grubo koperkiem.
Sos:
Wykonanie:
Połącz wodę, olej ,zioła, dodaj pieprz sól cukier ,sok z cytryny lub ocet do smaku, . Polej sałatkę. Kromki pieczywa pokrój w kostkę i opiecz, na suchej patelni. Sałatkę przed podaniem posyp grzankami
(Odwiedzone 5 raz, 1 wizyt dziś)