ŚLEDZIE Z GRZANKAMI NA SAŁACIE

Składniki:

1 główka sałaty masłowej

4 płaty solonych filetów ze śledzi

3 kromki pieczywa na grzanki

ogórek

 koperek

sos:

1/5 szklanki wody

1/5 szklanki oliwy

sól

pieprz                                                                 

cukier ulubione zioła

sok z cytryny lub ocet winny

Wykonanie:

Liście sałaty porwij na kawałki .Ogórek obierz pokrój w kostkę. Wrzuć warzywa do salaterki,

pokrój płaty śledzia w kostkę, dodaj do warzyw, wymieszaj. Posyp grubo koperkiem.

Sos:

Wykonanie:

Połącz wodę, olej ,zioła, dodaj pieprz sól cukier ,sok z cytryny lub ocet do smaku, . Polej sałatkę. Kromki pieczywa pokrój w kostkę i opiecz, na suchej patelni. Sałatkę przed podaniem posyp grzankami

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *