Składniki:
20 dag piersi z kurczaka
mąka do panierowania
olej do smażenia
Marynata :
4 łyżki sosu sojowego
40 g utartego imbiru
3 duże posiekane ząbki czosnku
sól
czarny pieprz czerwoną paprykę
Wykonanie:
Przyrządzić marynatę mieszając wszystkie składniki.
Pokroić pierś na niewielkie kawałeczki i włożyć na 30 minut do marynaty około 1 godz. Każdy kawałek kurczaka obtoczyć dokładnie w mące. Na rozgrzany do 180C olej włożyć obtoczone mięso i smażyć około 4-5 minut, aż będą złociste. Wyłożyć mięso na bibułę, żeby osączyć z oleju. Smażonego kurczaka podawać na gorąco z ryżem na zielonej sałacie z sałatką z glonów morskich.
(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)