SOS Z KL0PSIKAMI

Składniki:

 

80 dag. mielonego mięsa

1czerstwa bułka

2 cebule

1 jajko

sól

pieprz

słodka papryka

1i 1/2 kg. dyni

olej

2 łyżki masła

1 i 3/4 szklanki rosołu

1 łyżka mąki ziemniaczanej

25 dag. śmietany kremówki

2 łyżeczki musztardy

koperek

Wykonanie:

Bułkę namocz, odciśnij. Cebule obierz, posiekaj. Mięso wymieszaj z bułką, jajkiem i cebulami. Przypraw solą i pieprzem. Uformuj klopsiki. Masło z olejem rozgrzej na patelni, smaż klopsiki 6 minut. Osącz. Dynię obierz, pokrój na kawałki. Podsmaż na tłuszczu ze smażenia klopsików. Wlej rosół i pół litra wody, gotuj 15 minut. Wsyp mąkę ziemniaczaną, zagotuj. Dodaj śmietanę i musztardę, przypraw słodką papryką. Włóż klopsiki, podgrzej. Posyp koperkiem.

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *