SOS ZIELONY

Składniki:

 

4 jajka

1 szklanka gęstej kwaśnej śmietany

1/2 cytryny

1 pęczek koperku

1 pęczek szczypiorku

1 pęczek rzeżuchy

1  łyżeczka tartego chrzanu

szczypta cukru

sól

Wykonanie:

Z ugotowanych na twardo jajek wyjąć żółtka, przetrzeć przez sitko i utrzeć z sokiem z cytryny na jednolitą masę. Dodać sol i cukier, rozprowadzić śmietaną. Wymieszać z drobno posiekanym szczypiorkiem, koperkiem i rzeżuchą, dodać posiekane białka. Wstawić na 1-2 godz. do lodówki. Podawać do jajek ugotowanych na twardo, wędlin i pieczeni na zimno.

(Odwiedzone 6 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *