STYROPIAN

Składniki;

3 szklanki mąki pszennej

1/2 szklanki cukru pudru

5 żółtek

2 łyżeczki proszku do pieczenia

25 dag. masła

 

Wykonanie;

 

Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 2 części. Pierwszą część  ciasta wyłożyć na spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia  i posmarować powidłem śliwkowym lub inną konfiturą. Drugą część  ciasta włożyć do lodówki lub zamrażarki.

Środek:

1 litr kwaśnej śmietany 18 %

20 dag. wiórków kokosowych

5 białek

1 szklanka cukru

1 budyń śmietankowy duży bez cukru

1 łyżka mąki ziemniaczanej

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

Wykonanie;
Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać śmietanę i pozostałe składniki. Wymieszać. Wyłożyć to na ciasto posmarowane powidłem. Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta z lodówki. Piec  w nagrzanym piekarniku około 45- 50 minut w temperaturze 180 C.Po upieczeniu zrobić na wierzchu ciasta esy floresy polewa czekoladową.

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Możliwość komentowania została wyłączona.