SZCZUPAK PO KARTUSKU

Składniki:

60 dag. filetów ze szczupaka

1 kg. świeżych ogórków

1 cebula

1 czubata łyżka masła

400 ml, bulionu

1 pęczek koperku

2/3 szklanki gęstej śmietany

3 łyżki ostrej musztardy

3 łyżki zasmażki błyskawicznej

sól

pieprz

cukier

Wykonanie:

Ogórki obierz, pokrój wzdłuż na pół. Łyżeczką wydrąż gniazda nasienne, a miąższ potnij w grube plastry. Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę. Zeszklij ją w rondlu na maśle. Dodaj ogórki i smaż minutę, mieszając. Dołóż pokrojonego w kostkę szczupaka. Oprósz solą i pieprzem. Dolej bulion i duś pod przykryciem 15 minut. Koperek posiekaj. Śmietanę wymieszaj z musztardą. Dodaj do potrawki w rondlu. Dosyp zasmażkę i mieszając, zagotuj. Potrawkę przypraw solą, pieprzem i cukrem. Dosyp koperek.

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *