SZYBKI SERNIK Z GALARETKĄ

Składniki:

 

75 dag. twarogu 3 krotnie zmielonego

6 łyżeczek żelatyny

25 dag. kremówki

10 dag. rodzynek

10 dag. suszonych moreli

1 paczka biszkoptów

1 galaretka wiśniowa

1 galaretka brzoskwiniowa

1 puszka brzoskwiń

6 łyżek cukru pudru

1 cukier wanilinowy

20 dag.  ciemnych winogron

 

Wykonanie:

 

 

Galaretkę wiśniową rozpuścić w połowie podanej na opakowaniu ilości wody. Wlać do płaskiego naczynia, pozostawić do zastygnięcia, potem pokroić w kostkę. Żelatynę namoczyć w małej ilości wody, odstawić by spęczniała. Osączyć brzoskwinie, syrop zachować .Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Twaróg zmiksować z cukrem wanilinowym, cukrem pudrem  5-cioma łyżkami syropu brzoskwiniowego i  rozpuszczoną żelatyną. Połączyć z ubitą śmietaną. Wmieszać rodzynki i posiekane suszone morele. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami. Nałożyć masę serową,  dekorować winogronami oraz kosteczkami galaretki  wiśniowej. Chłodzić 30 minut w lodówce zmiksować. Galaretkę brzoskwiniowa przyrządzić wg. przepisu na opakowaniu, schłodzić. Tężejącą galaretką zalać sernik.

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *