SZYNKA ZAWIJANA CHRZANEM

Składniki:

 

25 dag wędzonej szynki pokrojonej w plastry

1 słoiczek chrzanu

szczypta cukru

sól

25 dag. śmietany

4-5 płatków żelatyny

1 pęczek szczypiorku

Wykonanie:

Żelatynę namoczyć, a następnie rozpuścić w małej ilości zimnej wody. Wymieszać dokładnie ze śmietaną oraz chrzanem.  Doprawić do smaku solą i szczyptą cukru. Kiedy masa trochę zastygnie, nałożyć ją na plastry szynki. Każdy plaster zwinąć w rulonik i obwiązać szczypiorkiem. Nadziewane ruloniki szynki dekoracyjnie ułożyć na półmisku. Zamiast szynki można użyć dużych plastrów żółtego sera. Można również wzbogacić nadzienie, dodając, oprócz wyżej podanych składników, pokrojony w kostkę ogórek konserwowy, lub zielony groszek z puszki

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *