Składniki:
0,5kg karczku
0,5 kg mięsa od szynki
0,5kg boczku
1/4 szklanki oliwy
1/2 kg pieczarek
1 papryka
3 cebule
sos boloński
sos słodko kwaśny
masło
pieprz
papryka słodka do smaku
Wykonanie:
Mięso pokroić na paski obsypać przyprawą delikt do mięs ,kilka ziaren ziela angielskiego, oregano ,zioła prowansalskie, 1/4 szklanki oliwy wymieszać odstawić na noc. Następnie małymi porcjami obsmażyć mięso przełożyć do garnka i tak smażyć kolejne porcje podlać wody dusić mięso pod przykryciem. Pieczarki ,paprykę, cebulę ,każde osobno poddusić na maśle wrzucić aldente do mięsa .Wszystko razem zagotować dodać sos boloński i sos słodko kwaśny ,pieprz i papryka słodka do
smaku.