TARTA Z GRANATEM

Składniki:

Ciasto:

250  g. mąki

1/4 szklanki wody

1 łyżka oleju

1 czubata łyżka cukru pudru

125  g. schłodzonego masła

1 czubata łyżki kakao

Krem mascarpone:

Składniki:

250  g. serka mascarpone

350  g. śmietanki 36%

1 szklanka wiórków kokosowych

5-6 łyżek cukru  pudru do smaku

Wykonanie

Ciasto:

Wszystkie składniki na kruchy spód połącz ze sobą ( można za pomocą miksera lub robota), zawinąć w folię spożywczą dać do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość 3-4  mm. przełożyć do formy do  tart. Następnie nakłuć dokładnie widelcem i piec w piekarniku 20-25 minut w 200 C. Ostudzić.

Krem:

Wykonanie:

Śmietankę  kremówkę ubić z cukrem pudrem .Stopniowo dodawać  serek . Na koniec dodać tez wiórki

kokosowe i ewentualnie dosłodzić do smaku. Na ostudzony spód do tarty wyłożyć masę mascarpone.

Ciasto udekorować ziarenkami granatu.

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *