Składniki:
Ciasto:
250 g. mąki
1/4 szklanki wody
1 łyżka oleju
1 czubata łyżka cukru pudru
125 g. schłodzonego masła
1 czubata łyżki kakao
Krem mascarpone:
Składniki:
250 g. serka mascarpone
350 g. śmietanki 36%
1 szklanka wiórków kokosowych
5-6 łyżek cukru pudru do smaku
Wykonanie
Ciasto:
Wszystkie składniki na kruchy spód połącz ze sobą ( można za pomocą miksera lub robota), zawinąć w folię spożywczą dać do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość 3-4 mm. przełożyć do formy do tart. Następnie nakłuć dokładnie widelcem i piec w piekarniku 20-25 minut w 200 C. Ostudzić.
Krem:
Wykonanie:
Śmietankę kremówkę ubić z cukrem pudrem .Stopniowo dodawać serek . Na koniec dodać tez wiórki
kokosowe i ewentualnie dosłodzić do smaku. Na ostudzony spód do tarty wyłożyć masę mascarpone.
Ciasto udekorować ziarenkami granatu.