TATAR ZE ŚLEDZI

Składniki:

350-400 g solonych śledzi
150 g ogórków konserwowych
1 duża cebula
150 g marynowanych pieczarek
100 g papryki konserwowej
5 jajek ugotowanych na twardo
mleko
pieprz
Ogórki
pieczarki

Wykonanie:

Paprykę posiekać bardzo drobno i włożyć na sito na minimum jedną godzinę, aby ściekł nadmiar wody. Śledzie namoczyć dwukrotnie w mleku, odsączyć i pokroić w drobną kosteczkę. Do śledzi dodać pokrojone w kostkę jajka, cebulę pieczarki paprykę oraz pozostałe składniki. Wszystko wymieszać z sosem, doprawić pieprzem i solą, odstawić aż do przegryzienia składników.

Sos:

2 łyżki oleju
1 łyżka ketchupu
1 łyżeczka musztardy
Zamiast sosu, można całość wymieszać tylko z 3 łyżkami oliwy.

(Odwiedzone 9 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *