TORCIK BAMBO

Składniki:

 

Ciasto:

 

1/2 kostki margaryny

1 szklanka cukru

2 szklanki mąki

2 jajka

2 łyżki kakao

2 łyżki dżemu

1 szklanka mleka,

1łyżeczka sody oczyszczonej

Wykonanie:

 

Krem:

 

1/2 litra mleka

1 kostka masła

1 szklanka cukru

3 łyżki kakao

1/2 szklanki kaszki manny

zapach rumowy

 

Składniki:

 

Polewa:

 

1/3 kostki margaryny

4 łyżki cukru

1łyżka wody

1 łyżka kakao

 

 

 

Wykonanie:

 

Margarynę utrzeć z cukrem, dodać kakao i dżem, następnie kolejno jajka, mąkę i mleko. Wlać ciasto do tortownicy o średnicy 25  cm. i piec około godziny w średnio gorącym piekarniku. Ugotować gęstą kaszę mannę na mleku i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem, dodawać po łyżce kaszy i ucierać dalej, następnie dodać kakao i zapach rumowy. Kiedy krem będzie puszysty, przełożyć nim ciasto przekrojone na 3 części. Składniki polewy rozgrzać w garnku, ostudzić i polać ciasto. Ozdobić owocami lub wiórkami kokosowymi.

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *