TORCIK SEROWY

Składniki:

Biszkopt:

 

4 jajka

1 szklance cukru

1 szklanka mąki

1i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

2 łyżeczki kakao

Krem:

 2 łyżeczki kawy

2 łyżeczki  cukru

4-5 łyżek cukru pudru

1/2 kg. serka mascarpone

1/2 litra śmietany 30%

Wykonanie:

Biszkopt:

Białka ubij z cukrem. Dodaj resztę składników, połącz. Piecz 25 minut w 175C. Ostudź, przekrój na 2 placki. Krem: Kawę i cukier zalej 1/3 szklanki wrzątku. Ostudź, nasącz biszkopty. Śmietanę ubij z cukrem pudrem. Dodaj mascarpone, wymieszaj. 2/3 kremu przełóż biszkopty. Udekoruj resztą kremu.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *