Składniki:
Biszkopt:
4 jajka
1 szklance cukru
1 szklanka mąki
1i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki kakao
Krem:
2 łyżeczki kawy
2 łyżeczki cukru
4-5 łyżek cukru pudru
1/2 kg. serka mascarpone
1/2 litra śmietany 30%
Wykonanie:
Biszkopt:
Białka ubij z cukrem. Dodaj resztę składników, połącz. Piecz 25 minut w 175C. Ostudź, przekrój na 2 placki. Krem: Kawę i cukier zalej 1/3 szklanki wrzątku. Ostudź, nasącz biszkopty. Śmietanę ubij z cukrem pudrem. Dodaj mascarpone, wymieszaj. 2/3 kremu przełóż biszkopty. Udekoruj resztą kremu.
(Odwiedzone 4 raz, 1 wizyt dziś)