TORCIK ŚMIETANKOWY

Składniki:

Spod:

20 dag kremu czekoladowego (nuteli)

4 sucharów

10 dag, orzechów

1/2 kostki masła

Masa:

1/2 litra śmietany kremówki

10 dag. cukru pudru

1  cukier waniliowy

2 łyżki żelatyny

Ponadto:

1puszka mandarynek

truskawki

Wykonanie:

Spód:

Sucharki i orzechy zmiel. Krem czekoladowy utrzyj z masłem. Dodaj zmielone sucharki i orzechy, dokładnie połącz. Masę rozsmaruj w wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy.

Masa:

żelatynę namocz w małej ilości wody. Podgrzej, rozpuść. Śmietanę kremówkę ubij z cukrami. Dodaj żelatynę, dokładnie wymieszaj. Masę rozsmaruj na spodzie. Ułóż osączone mandarynki, odstaw w chłodne miejsce do stężenia. Wierzch udekoruj resztą mandarynek i truskawkami.

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *