Składniki:
Spod:
20 dag kremu czekoladowego (nuteli)
4 sucharów
10 dag, orzechów
1/2 kostki masła
Masa:
1/2 litra śmietany kremówki
10 dag. cukru pudru
1 cukier waniliowy
2 łyżki żelatyny
Ponadto:
1puszka mandarynek
truskawki
Wykonanie:
Spód:
Sucharki i orzechy zmiel. Krem czekoladowy utrzyj z masłem. Dodaj zmielone sucharki i orzechy, dokładnie połącz. Masę rozsmaruj w wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy.
Masa:
żelatynę namocz w małej ilości wody. Podgrzej, rozpuść. Śmietanę kremówkę ubij z cukrami. Dodaj żelatynę, dokładnie wymieszaj. Masę rozsmaruj na spodzie. Ułóż osączone mandarynki, odstaw w chłodne miejsce do stężenia. Wierzch udekoruj resztą mandarynek i truskawkami.