TORCIK Z OWOCAMI

Składniki:

 

10 dag .biszkoptów

1i 1/2 szklanki mleka

1 opakowanie budyniu śmietankowego

1 opakowanie galaretki wiśniowej lub pomarańczowej

20 dag. owoców świeżych bądź z kompotu (Np. wiśni, moreli, śliwek,truskawek)

1 szklanka ubitej śmietany

 

Składniki:

 

Tortownicę wykładamy szczelnie biszkoptami. Gotujemy budyń (w tej zmniejszonej ilości mleka), letni wylewamy na ciastka. Na zimnej masie budyniowej układamy owoce i  zalewamy je krzepnącą galaretką, którą gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu, zmniejszając o 1/3 ilość wody. Wstawiamy do lodówki. Po wyjęciu z formy  (zostawiamy dno) przenosimy torcik na talerz deserowy i okładamy bitą śmietaną.

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *