Składniki:
Ciasto kruche:
2 szklanki mąki
1 łyżeczka sody
6 łyżek cukru
15 dag .margaryny
2 łyżki miodu sztucznego
1 jajko
Ciasto biszkoptowe:
1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
4 jajka
1 szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa budyniowa:
6 łyżek cukru
1/2 l. mleka
1 czubata łyżka mąki
2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
15 dag. masła
1 cukier waniliowy
polewa czekoladowa
Wykonanie:
Składniki na ciasto kruche połączyć i szybko wyrobić. Podzielić na 2 części piec oddzielnie maksymalnie 20 min.180 stopni.
Z blachy ściągać gdy ciasto jest twarde.
Biszkopt:
Ubić białka dodać cukier nadal ubijać. Dodać2 łyżki wody wymieszane z żółtkami i pozostałymi składnikami. Ciasto piec maksymalnie 30 min.180 stopni.
Masa budyniowa:
Mleko zagotować z cukrem i masłem dodać mąkę wymieszaną z niewielką ilością mleka i ugotować budyń. Polewę ,przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Układanie warstw:
Najpierw ciasto kruche posmarować gorącą masą budyniową. Na niej położyć biszkopt i też posmarować budyniem. Następnie położyć drugie kruche ciasto. Tak ułożone warstwy oblać rozpuszczoną polewą czekoladową.