TORT BUDYNIOWY

Składniki:

Ciasto kruche:

2 szklanki mąki

1 łyżeczka sody

6 łyżek cukru

15 dag .margaryny

2 łyżki miodu sztucznego

1 jajko

Ciasto biszkoptowe:

1/2 szklanki mąki pszennej

1/2 szklanki mąki ziemniaczanej

4 jajka

1 szklanka cukru

1 łyżeczka proszku do pieczenia

Masa budyniowa:

6 łyżek cukru

1/2 l. mleka

1 czubata łyżka mąki

2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej

15 dag. masła

1 cukier waniliowy

polewa czekoladowa

Wykonanie:

Składniki na ciasto kruche połączyć i szybko wyrobić. Podzielić na 2 części piec oddzielnie maksymalnie 20 min.180 stopni.

Z blachy ściągać gdy ciasto jest twarde.

Biszkopt:

Ubić białka dodać cukier nadal ubijać. Dodać2 łyżki wody wymieszane z żółtkami i pozostałymi składnikami. Ciasto piec maksymalnie 30 min.180 stopni.

Masa budyniowa:

Mleko zagotować z cukrem i masłem dodać mąkę wymieszaną z niewielką ilością mleka i ugotować budyń. Polewę ,przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Układanie warstw:

Najpierw ciasto kruche posmarować gorącą masą budyniową. Na niej  położyć biszkopt i też posmarować budyniem. Następnie położyć drugie kruche ciasto. Tak ułożone warstwy oblać rozpuszczoną polewą czekoladową.

(Odwiedzone 4 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *