Składniki:
Ciasto kawowe:
3 białka
10 dag. cukru pudru
3 dag. kawy mielonej
Ciasto orzechowe:
12 dag .cukru pudru
2 dag, bułki tartej
4 jajka
7 dag. orzechów zmielonych
1/3 tabliczki czekolady (startej)
Ciasto kokosowe:
20 dag. wiórków kokosowych
20 dag .cukru pudru
6 białek
Masa do przekładania:
2 galaretki cytrynowe
2 opakowania Śnieżki
350 ml. śmietany 28 %
Krem do dekoracji:
200ml. śmietany18%
2 opakowania Śnieżki
Wykonanie:
Ciasto kawowe:
Białka ubić dodając cukier. Wsypać kawę wymieszać ,wylać do tortownicy wyłożonej pergaminem do pieczenia piec około 20 min.
Ciasto orzechowe:
Białka ubić na sztywno. Żółtka utrzeć z cukrem wymieszać z pianą dodać orzechy bułkę tartą i czekoladę wymieszać. Piec koło 20 min.
Ciasto kokosowe:
Białka ubijać dodając cukier, wsypać wiórki i wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części piec osobno -około 20 min.
Masa:
Galaretkę wymieszać z połową wody zalecaną na opakowaniu dodać ubitą śnieżkę i śmietanę-wymieszać.
Ciasta przekładać masą cytrynową.
Krem:
ubić śmietanę ze Śnieżką posmarować nią wierzch i boki tortu. Udekorować.