Składniki:
750 g. ziemniaków
3 małe cukinie
2 czerwone i żółte papryki
2 cebule,
sól, pieprz
6 łyżek oliwy
6 jajek
1 łyżeczka oregano
Wykonanie:
Ziemniaki obrać i umyć, cukinie oczyścić, warzywa pokroić w cienkie plastry. Papryki oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Cebule obrać, posiekać, dodać do ziemniaków, doprawić. Na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy. Włożyć , połowę porcji ziemniaków i smażyć około 5 minut, , stale mieszając. Dodać połowę papryki i połowę cukinii, smażyć jeszcze 10 minut. Jajka wbić do miski, rozkłócić, doprawić solą, pieprzem i oregano. Połową masy zalać warzywa. Całość smażyć około 6 minut na średnim ogniu pod przykryciem. Tortillę przewrócić na drugą stronę, pomagając sobie talerzem, smażyć na 1 łyżce oliwy około 6 minut. Z pozostałych składników usmażyć drugą tortillę.