TORTILLA

Składniki:

20 dag. mąki pszennej

10 dag. kukurydzianej

2 jajka

2 filety z kurczaka

1/2 puszki fasoli czerwonej

1/2 puszki kukurydzy

1 pomidor

olej

przyprawy

cebula

1 łyżka śmietany

papryka

1 łyżka koncentratu pomidorowego

natka pietruszki

Wykonanie:

Obie mąki wymiesza z roztrzepanymi jajkami. Dodać tyle wody aby powstało gęste ciasto naleśnikowe. Smażyć dość sztywne placki na gorącym oleju. Mięso umyć osuszyć i pociąć na paseczki. Smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor przyprawić do smaku. trzymać w cieple. Posiekaną cebulę zeszklić na tłuszczu dodać oczyszczoną i pokrojoną w paseczki paprykę. Dusić na małym ogniu około 15 min. Następnie włożyć mięso, fasolę i kukurydzę. Wymieszać poddusić. Pomidor sparzyć obrać ze skórki pokroić. dodać do potrawy. Przyprawić na ostro, wymieszać i jeszcze chwilę potrzymać na ogniu. Gotowym farszem napełnić naleśniki złożyć je pół. Koncentrat pomidorowy połączyć ze śmietaną. Tortillę posypać natką pietruszki. Podać z sosem w sosjerce.

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *