Składniki:
1 szklanka jogurtu
1 szklanka śmietany 30 %
10 dag. masła
20 dag. herbatników
20 dag. jagód
4 łyżki cukru
1 galaretka z owoców leśnych
1galaretka malinowa
2 galaretki agrestowe
maliny, jagody, truskawki do dekoracji
Wykonanie:
MasłoCiastkapokrusz,wymieszaj z masłem. Masą wylep spód tortownicy. Jagody zagotuj z połową cukru. Wsyp galaretkęz owoców leśnych, zmiksuj. Ubij 1/2litra śmietany. Wymieszaj z jagodowym musem i 1 /2 jogurtu. Wylej na spód. Schłodź. . Galaretkę malinową rozpuścić w 1/2 szklanki wrzątku. Resztę śmietany i cukru ubij. Dodaj pozostały jogurt i galaretkę malinową. Wylej na masę jagodową. Zastudź. Udekoruj owocami. Galaretki agrestowe rozpuść w 3 szklankach wrzątku, Tężejącymi zalej owoce. Zastudź.