WANILIOWY ŚLIWKOWIEC

Składniki:

20 dag maki
15 dag cukru
2 łyżki cukru waniliowego
1 łyżka aromatu waniliowego
kostka margaryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 jajka
60 dag śliwek węgierek

kruszonka:
6 łyżek mąki
4 łyżki cukru
2 łyżki margaryny

Wykonanie:

Margarynę ucieramy z cukrami, dalej ucierając dodajemy jajka. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy po trochu do masy jajecznej, mieszamy(nie miksujemy).Na blaszkę wkładamy papier do pieczenia, wykładamy ciasto, połówki śliwek wciskamy w ciasto. Z podanych składników ucieramy kruszonkę. Posypujemy nią wierzch ciasta. Ciasto pieczemy około 45 minut w 180.  C

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *