WARZYWNY PRZYSMAK

Składniki:

Kilka pieczarek

1 strąk papryki

1  cebula

2 ząbki czosnku

1 średnia marchew

1/4 dużego pora

1/4 średniego selera

1 szklanka ugotowanej fasoli

 4 pomidory

1/4  szklanki oliwy z oliwek,

chili

majeranek lub dowolne przyprawy ziołowe,

sól

pieprz

Wykonanie:

Pieczarki i jarzyny rozdrobnić, połączyć z fasolą, podsmażyć na rozgrzanej  oliwie, dodać przyprawy i ostudzić. Tak przyrządzone warzywa można podawać również jako samodzielne danie: na gorąco – z ryżem na sypko lub dowolną kaszą – albo na zimno – z pieczywem. Składniki tej potrawy można wymieniać i komponować według własnych upodobań i kulinarnej fantazji.

 

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *