WĄTRÓBKA W SOSIE:

Składniki:

50 dag. wątróbka wieprzowa
cebule
1 szt .kostka mięsna
mąka do obtaczania
sól
pieprz
olej

Wykonanie:

Cebulą obrać i pokroić w piórka. Jabłka część obrać i pokroić w kostkę albo plasterki, a część zostawić w skórce i pokroić w ósemki.
Wątrobę oczyścić, umyć i pokroić na kawałki. Obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać cebulę. Podlać wodą, dodać jabłka ,Można dodać kostkę mięsną.

Dusić obracając wątróbkę. Doprawić do smaku. Jeśli trzeba sos zagęścić mąką.

 

 

 

 

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *