WIEPRZOWINA Z PAPRYKĄ

Składniki:

 

2 czerwone papryki

1 żółta papryka

1 zielona papryka

 1 cebula

1 łyżeczka masła

500 ml. bulionu warzywnego

sól

pieprz

1 ząbek czosnku1

1 łyżeczka musztardy

5 łyżek oleju z kiełków

4 plastry peklowanej wędzonej wieprzowiny (po ok. 120 g)

 

Wykonanie:

 

Papryki opłukać, przekroić na pół, oczyścić i pokroić na kawałki. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na maśle. Dodać paprykę i dusić około 2 minuty. Następnie wlać bulion, zagotować. Zdjąć pokrywkę, warzywa dusić 4 minuty. Doprawić solą i pieprzem. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, wymieszać z musztardą, pieprzem, solą i 2 łyżkami oleju. Plastry mięsa posmarować z obu stron marynatą, smażyć na 3 łyżkach rozgrzanego oleju około 10 minut, często obracając. Kotlety i duszoną paprykę wyłożyć na talerze. Do potrawy można podać puree ziemniaczane oprószone papryką.

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *